www tipy

www tipy
www tipy

jpcustomguitars.pt

Kytary JP z Portugalska

Portugalský výrobce ručně dělaných kytar JP sídlí v městečku Olhão. V nabídce jsou především baskytary, které nabízí ve čtyřech základních řadách, ale vyrábí i nástroje na přání a v sekci portfolio je spousta unikátních nástrojů včetně elektrických i akustických kytar, elektrických violoncell nebo dvoukrkých nástrojů.

www tipy
www tipy

tomstenback.com

Baskytary Tom Stenback

Tom Stenback je výrobce elektrických baskytar z finského městečka Vaasa. Nabízí vlastně jen jazz bass se standardním výběrem dřeva - olšové tělo, javorový krk a palisandrový hmatník. Výjimečnost nástrojů spočívá v tom, že si Stenback vyrábí veškerý hardware sám - od kobylek přes pražce a snímače až po pickguardy nebo úchyty popruhu.

www tipy
www tipy

olssonamps.com

Aparáty Olsson

Švédská firma Olsson se soustřeďuje na ruční výrobu celolampových kytarových aparátů. Vyrábí je od malých 13 W (6,5”) kombíček až po komba o výkonu 40 W (2 x 12”). V portfoliu mají i externí kabinety a dva typy overdrivů. Škoda jen, že ukázky zvuků jsou jen u obou efektů, a nikoli u aparátů - na YouTube ukázky jsou a znějí velmi zajímavě.

www tipy
www tipy

www.musicfromouterspace.com

Vesmírná hudba

Tak nějak by se dal přeložit název stránek pro nadšence do syntezátorů. Jedná se vlastně o blog o novinkách a zajímavostech ze světa syntezátorů „do it yourself“. Logicky tu tedy najdeme i sekci, kde je spousta nákresů a postupů výroby syntezátorů, filtrů, kreslítek a podobných záležitostí. Je tu i sekce, kam můžete zaslat svou nahrávku na syntezátoru.

www tipy
www tipy

www.saxophone.org

Stránky pro saxofonisty

Stránky, které si kladou za cíl shromažďovat veškeré volně dostupné informace o saxofonech tak, aby byly vhodné pro vědce, historiky, hráče, učitele i obyčejné nadšence. Na stránkách jsou vskutku podrobně a přehledně seřazeni výrobci nástrojů, plátků, strojků a dalších, včetně zařazení sériových čísel k letopočtům. Je tu fórum, je tu samozřejmě i obchod, je tu sekce audio i video.

Psáno pro časopis Muzikus